Hi,I'm Suraya!
I'm 17 years old student. I'll rarely blogging because I'm living in a boarding school. So yeah, just open my dashboard to customize a new look for my blog because I love to. I wish to full this blog with recipes, DIYs & my photographs after my SPM



dashboard - follow


Having a different life


Assalamualaikum and hi! Since my last update was on January 2014, I decided to update some today. Dalam post tu, I've said that aku dapat sbpi Temerloh, but somehow aku tak terima sebab... aku dapat for 2nd intake to Teknik KL. At first, masa aku pergi Anugerah Cemerlang dekat sekolah lama aku tapi masa tu aku dah pergi Teknik KL. You know what they said to me? Kenapa tak ambil sbpi? Teknik kan untuk... Well, typical Malaysia. Tak semestinya teknik or even KV untuk student yang kurang pandai. Semua pilihan tu kan ada keistimewaannya sendiri. Kau pilih mana pun, kalau tak berusaha sungguh-sungguh pun, kau takkan dapat apa yang kau nak. Bila diaorang tanya aku ambik kelas apa. Bila aku kata Perdagangan, respond diaorang seriously?! Tak lupa jugak adalah seorang cikgu ni, dia kata rugi. 8A pmr tu sia-sia je.

Then suddenly, aku fikir... sempitnya pemikiran diaorang. Diaorang tak pernah buat research dan tiba-tiba boleh kata macamtu. Tak adil sebab di underestimated by people like them. Aku pun katalah, apa bezanya kalau aku sekolah situ dengan TiKL, aku still ambik subjek pure science except biologi, ada subjek tambahan akaun & pku (subjek dr kv)? Barulah cikgu tu kata, bagusnya kira half sekolah biasa, half dr kv. haih. See? But so far, since aku study dekat tikl. my life is so different. & getting better than before.

I share a lot of stories with my mother, more respect my time. Time is so precious, you know. Terlampau banyak perubahan okay. And, it opens my eyes yang masih banyak lagi jenis manusia dalam dunia ni. It taught me untuk lebih bijak buat first impression. I have an awesome year there. And would love to have one more year there.You know, you're kind like having so much experience. Baru aku faham kenapa ada orang yang nak sangat duduk asrama. You'll only know perasaan tu bila kau dah get into it.


Written by Subi on 01 January 2015 - 0 comments

PAST